
- reklama -
Suroviny
- Na těsto:
- 300 g hladké mouky
- 200 g másla (eventuelně Hery)
- 2 vejce
- 1/2 prášku do pečiva
- Tvarohová náplň:
- 2 tvarohy
- 1 hrnek cukru
- 2 vejce
- 1/2 hořčičné sklenice oleje
- 2 lžíce rumu
- 1 vanilkový pudink (možno i s jinou příchutí) nevařený
- 1/2 litru vlažného mléka
- čokoláda na vaření
Postup přípravy receptu
-
Suroviny na těsto smícháme a vymačkáme na vymazaný plech s vyšším okrajem nebo pekáček.
-
Dále v míse smícháme všechny suroviny na tvarohovou náplň, po částech rozmixujeme a rovnoměrně rozlijeme na těsto v pekáčku. Upečeme v troubě při teplotě 180°C. Že je hotovo poznáme, když je tvarohová směs na povrchu nazlátlá, eventuelně nahnědlá.
-
Čokoládu na vaření nastrouháme na hrubém struhadle nebo na hoblinky a ihned po vyndání koláče z trouby, nasypeme na tvaroh. Vystydlý můžeme dát do lednice (při podávání je chutnější).
-
Při servírování je možno dozdobit šlehačkou, ovocem, ale doporučuji ochutnat nejdříve samotné.
Poznámka od kuchařky
Vyzkoušejte ho já jsem ho pekla a je vážně dobrý!!náplň bude řídká,ale pečením ztuhne!!
Kuchařka: adelka.9