
- reklama -
Suroviny
2-3 porce
- olivový olej
- 6 ks stroužků česneku
- feferonka (podle chuti)
- cukr
- sůl
- bazalka
- 2 konzervy loupaných rajčat (velkých, cca 800 g 1 plechovka)
Postup přípravy receptu
-
Na olivovém oleji lehce osmahneme nakrájený česnek jen chvilku, aby nezhořkl, přidáme feferonku a velkou lžíci cukru.
-
Rajčata vlijeme do mixéru, pořádně je rozmixujeme a přidáme je do hrnce k ostatním surovinám. Dále přidáme čerstvou bazalku.
-
Doba vaření záleží na množství omáčky, protože se musí odpařit veškerá voda, aby omáčka byla co nejhustší.
Poznámka od kuchařky
Chuť má být sladkokyselá a jemně pálivá.
Tento recept mám od babičky z Itálie. Výborná záležitost s těstovinami a parmezánem. Bon apetit.
Kuchař: xmen6