Pikantní pravá omáčka-arabiatta

84
- reklama -

Suroviny
2-3 porce

olivový olej
6 ks stroužků česneku
feferonka (podle chuti)
cukr
sůl
bazalka
2 konzervy loupaných rajčat (velkých, cca 800 g 1 plechovka)

Postup přípravy receptu

  1. Na olivovém oleji lehce osmahneme nakrájený česnek jen chvilku, aby nezhořkl, přidáme feferonku a velkou lžíci cukru.


    Zobrazit celý recept

  2. Rajčata vlijeme do mixéru, pořádně je rozmixujeme a přidáme je do hrnce k ostatním surovinám. Dále přidáme čerstvou bazalku.

  3. Doba vaření záleží na množství omáčky, protože se musí odpařit veškerá voda, aby omáčka byla co nejhustší.

Poznámka od kuchařky

Chuť má být sladkokyselá a jemně pálivá.

Tento recept mám od babičky z Itálie. Výborná záležitost s těstovinami a parmezánem. Bon apetit.