
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 4 filety tresky / hejka
- 1 Kl sladké mleté papriky
- 2 PL kukuřičné strouhanky
- špetka soli
- špetka sušeného medvědího česneku
- eidam (nastrouhala jsem 3 plátky)
- olej na vymazání plechu
Postup přípravy receptu
-
Rybu omyjeme a položíme na olejem vymazaný plech. V misce smícháme sladkou mletou papriku, strouhanku, sůl a medvědí česnek a směsí posypeme filety.
-
Dáme do vyhřáté trouby a pečeme na 180 stupňů cca 10 minut.
-
Posypeme strouhaným sýrem a dáme zapéci, než se sýr rozteče.
-
Podáváme s bramborami, bramborovou kaší, zeleninovým salátem…
Poznámka od kuchařky
Dá se použít treska i hejk.
Neměla jsem eidam vcelku, tak jsem použila plátky.
Délka pečení je orientační, je třeba si rybu pohlídat podle zkušeností s vlastní troubou.
Kuchařka: Johanka128