
- reklama -
Suroviny
- 500 g polohrubé mouky
- 250 g tuku
- 150 g uzeného Tofu
- 1 dl mléka
- 20 g droždí
- 3 lžíce cukru
Postup přípravy receptu
-
Z mlieka, droždia a 1 lyžice cukru urobme kvások.
-
Z múky, 100 g strúhaného tofu, kvásku a roztopeného a vychladnutého tuku vypracujeme cesto a necháme ho vykysnúť.
-
Cesto rozdelíme na polovice a každú vyvaľkáme do kruhu. Rozrežeme na 8 dielov a z každého stočíme rožok smerom k špicu.
-
Rožky potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme strúhaným tofu.
-
Pečieme na 180°C dozlata.
Poznámka od kuchařky
Ak dáte len kávovú lyžičku cukru a pridáte soľ, posypete sezamom alebo inými semienkami, dostanete slanú verziu.
Kuchařka: tejaja









