
- reklama -
Suroviny
4-6 porcí
- 500 g sáček těstovin
- 300 g i více čerstvých hub nebo mražených hub
- 1 malá hlávka zelí
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- 2 PL sádla
- sůl
- kmín
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Nakrájíme si cibulku a opražíme na sádle, jen lehce dorůžova.
-
Půlku cibulky dáme pod houby, které posolíme, okmínujeme a opepříme, trochu podlijeme vodou a dusíme doměkka.
-
Druhou polovinu osmažené cibulky dáme pod nakrájené zelí, je lepší spíš nahrubo, přidáme sůl, kmín a trochu vody a dusíme, ale nesmí být moc měkké, musí chrupat.
-
Mezitím si uvaříme jakékoliv těstoviny podle návodu, já jsem použila domácí fleky.
-
Když jsou houby uvařené, přidáme utřený česnek se solí a promícháme s těstovinama a s podušeným zelím.
Poznámka od kuchařky
Tento recept mám od kamarádky, vařívali jsme to hlavně v houbové sezóně na chatě. Je to rychlé, levné a žravé.
Kuchařka: Masula