Tagliatelle s kuřecím masem a listovým špenátem

91
- reklama -

Suroviny
4-5 porcí

1 balení Tagliatelle
1 mražený listový špenát
400 g kuřecí maso
15 g máslo
2 zarovnané lžíce hl. mouky
mléko
šlehačka
eidam nebo parmazán
čerstvé bylinky
česnek
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso si naložíme do bylinek, které si rozdrtíme ve hmoždíři s olivovým olejem, osolíme, přidáme dle chuti česnek a necháme v chladu odležet.

    Z másla, mouky a mléka uděláme bešamel a přidáme listový špenát,

    osolíme, dochutíme česnekem (já použiji klidně i 1/2 hlavičky českého česneku – po zamíchání s těstovinami se chuť dosti vytratí).

    Na pánvi opečeme kuřecí kousky.

    Dáme si vařit vodu na těstoviny, osolíme a do varu vložíme na 6 min vařit, posléze je scedíme a přidáme do špenátu, zalijeme šlehačkou a necháme 2 min dodělat.

  2. Na talíř servírujeme těstoviny, poklademe kousky masa a posypeme sýrem.