- reklama -
Suroviny
- 2 díly žervé nebo lučiny
- 1 díl jogurtu (kysané smetany)
- 1 díl majonézy
- pár sušených rajčat, naložených v oleji
- naťová cibulka
- sůl
- barevný pepř
Postup přípravy receptu
-
Sýr, jogurt a majonézu dejte do misky a směs našlehejte. Osolte, opepřete a přidejte nakrájenou zelenou nať cibulky a pár pokrájených rajčat. Nechte vychladit.
-
Upečte v troubě dobré nové brambory a podávejte je s tímto dipem.
Poznámka od kuchařky
Recept jsem našla při uklízení letního bytu v časopise nějakého obchodu, snad Penny. Trochu jsem ho upravila a pochutnala si. V původním receptu se směs s rajčaty rozmělnila tyčovým mixérem a podávala se k opečenému pečivu, třeba toustovému chlebu.
Kuchařka: Dajda