Krůtí nudličky s pršutem a kyselou okurkou ve smetanové omáčce

51
- reklama -

Suroviny
4 porce

400 g krůtích řízků
100 g pršutu
4 kyselé okurky
2 cibule
1/2 paličky česneku
200 ml smetany ke šlehání
1/2 balení koření na Francouzské brambory od Kotányi
hladká mouka
mléko
olej
rozmarýn
pažitka
ocet
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme.


    Zobrazit celý recept

  2. Rozpálíme olej a opečeme na něm cibuli nakrájenou na větší kousky a proužky pršutu, asi 10 minut dohněda.

  3. Přidáme maso a ještě asi pět minut opékáme za občasného prohození směsi.

  4. Česnek nakrájíme na plátky, jeden stroužek zatím uschováme. Plátky česneku vsypeme do pánve a krátce opečeme.

  5. Obsah pánve zasypeme asi dvěma lžícemi hladké mouky, promícháme, zalijeme mlékem, přidáme kolečka kyselých okurek, nasekaný rozmarýn (asi 4 snítky), prolisovaný česnek a přisypeme směs na francouzské brambory. Provaříme, zalijeme smetanou a dochutíme solí, pepřem a zastříkneme octem. Nakonec vmícháme nasekanou pažitku.