
Suroviny
4-5 porcí
- 1 balíček špaget
- 500 g kuřecího masa
- 2 cibule
- 1 stroužek česneku
- 300 g eidamu
- 200 g goudy
- sojová omáčka čínská (černá)
- pepř
- sůl
- olej na smažení
Postup přípravy receptu
-
Těstoviny uvaříme jak jsme zvyklí. Scedíme zasypeme na hrubo nastrouhaným eidamem a promícháme, dáme do zapékací misky (nebo na pekáček) a znovu zasypeme nahrubo nastrouhaným sýrem- tentokrát goudou – už nepromícháme – dáme péct na 200°C, dokud nám horní vrstva sýra nezačne hnědnout.
-
Mezitím nakrájíme maso na malé kousky a dáme zprudka orestovat na pánev. Přidáme na nudličky nakrájenou cibuli a na jemno nakrájený česnek a necháme 5 minut s masem orestovat.
-
Osolíme – opepříme (lze i jiné koření- dle chuti) zalijeme vodou. Necháme maso pustit šťávu a dolijeme sojovou omáčku (tak aby maso s „omáčkou“ bylo tmavé).
-
Špagety (jako čtverce) dáváme na talíř navrch dáme maso se se šťávou. Vše můžeme dozdobit zeleninou.
Poznámka od kuchařky
kdo má rád hodně páliv věci-může k maso přidat ještě feferonky 🙂
(Fotgrafii dodám později)