Makový chleba s kváskem a semínky

16
- reklama -

Suroviny

330 ml vody
150 g pšeničné chlebové mouky
150 g žitné celozrnné jemné mouky
200 g hladké mouky
1,5-2 lžičky soli
lžička cukru
2 lžíce hustého kvásku
50 g nemletého máku (asi 5,5 lžíce)
20 g slunečnicového semínka (vrchovatá lžíce)
20 g sezamového semínka (vrchovatá lžíce)
12 g droždí

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, tuhé a zapneme program Základní (možno i Kyprý).

Poznámka od kuchařky

Výsledkem je krásně nadýchaný chleba plný semínek. Vydrží i 3-4 dny.

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/

- reklama -