
Suroviny
….
- 3 balíčky plátkováho sýra (cihla, eidam)
- 2 vařená vejce
- 10 dkg měkkého salámu
- 2 lžíce změklého másla
- 1 tavený sýr
- 1 skl. zelenina Moravanka
- 1 lžíce hořčice
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Na plech si rozložíme pečící papír a na něj pokládáme plátky sýra tak, aby se překrývaly min. 1 cm.
-
Předehřejeme si troubu a plech tam vložíme, ale hlídáme, aby se neroztekl moc.
-
Když se slije, plech vyndáme a papír se sýrem sundáme.
-
Do mísy si dáme rozsekaná vejce, máslo, tavený sýr, hořčici, sůl, pepř a zeleninu ze které slijeme nálev (Zelenina může být jakákoliv kyselá).
-
Můžeme přidat třeba kapii, jarní cibulku nebo čerstvou papriku, aby to bylo hezky barevné. Pořádně promícháme.
-
Na sýr, který je ještě vlažný, klademe salám a na něj připravenou směs a rovnoměrně rozetřeme.
-
Pomocí pečícího papíru zarolujeme a pořádně utáhneme, aby se roláda nerozpadala.
-
Dáme do ledničky zatuhnout. Při expedici krájíme na tenčí plátky a podáváme s pečivem.
Poznámka od kuchařky
Plátkový sýr nekupujte ten nejlevnější, protože, když se vyndá z trouby tak ztuhne, špatně se s ním pracuje, nevypadá hezky a není dobrý.
Je dobré, když je sýr ještě vlažný, lépe se roládka zatočí.