Sumec s omáčkou z bílého vína, bylinek a smetany

91
- reklama -

Suroviny
4 porce

4 porce sumečka afrického(podkovy)
4 lžíce oleje
3 lžíce másla
150 ml dobrého bílého vína
250 ml smetany ke šlehání
2 lžíce nakrájené pažitky
2 lžíce nakrájené petrželové nati
sůl
bílý pepř
citronová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Rybí maso omyjeme, osušíme a pokapeme citronovou šťávou. Máslo rozpustíme s olejem a opečeme na něm maso dorůžova, aby byla kůžička křupavá.

  2. Pak je přeložíme do pekáčku a schováme do trouby předehřáté na 120°C, aby ryba nevychladla.

  3. Do výpeku ze sumce nalijeme víno a necháme je pět minut odpařit. Potom přidáme smetanu, lehce osolíme a opepříme.

  4. Smetanu zredukujeme, aby zhoustla, a vmícháme bylinky. Podle potřeby dochutíme solí a citronovou šťávou.

  5. Odstavíme a omáčkou pak přeléváme rybí porce. Podáváme s novými bramborami a sklenkou bílého vína.

Poznámka od kuchařky

Sumec samozřejmě není podmínkou, vyberte si jakoukoli rybu, která vám chutná.