
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 4 porce sumečka afrického(podkovy)
- 4 lžíce oleje
- 3 lžíce másla
- 150 ml dobrého bílého vína
- 250 ml smetany ke šlehání
- 2 lžíce nakrájené pažitky
- 2 lžíce nakrájené petrželové nati
- sůl
- bílý pepř
- citronová šťáva
Postup přípravy receptu
-
Rybí maso omyjeme, osušíme a pokapeme citronovou šťávou. Máslo rozpustíme s olejem a opečeme na něm maso dorůžova, aby byla kůžička křupavá.
-
Pak je přeložíme do pekáčku a schováme do trouby předehřáté na 120°C, aby ryba nevychladla.
-
Do výpeku ze sumce nalijeme víno a necháme je pět minut odpařit. Potom přidáme smetanu, lehce osolíme a opepříme.
-
Smetanu zredukujeme, aby zhoustla, a vmícháme bylinky. Podle potřeby dochutíme solí a citronovou šťávou.
-
Odstavíme a omáčkou pak přeléváme rybí porce. Podáváme s novými bramborami a sklenkou bílého vína.
Poznámka od kuchařky
Sumec samozřejmě není podmínkou, vyberte si jakoukoli rybu, která vám chutná.
Kuchařka: danielle72