Šťavnatě upravené , vepřové maso s houbami a zeleninou

61
- reklama -

Suroviny

4 plátky z vepřové krkovičky s kostí
200 g cherry rajčátek
300 g hub (hnědé žampiony nebo jakékoliv houby )
2 polévkové lžíce solamylu (hladké mouky )
3 polévkové lžíce olivového oleje
50 ml červeného vína
4 stroužky česneku
čerstvý mletý pepř
sůl
1,5 polévkové lžíce másla
+ vývar (z kostí)
+ bylinky:
tymián
petrželka (apod)
čerstvý zázvor
+ brokolice
mrkev nebo jiná zelenina

Postup přípravy receptu

  1. Krkovičku omyjeme, osušíme. Kosti odřízneme na polévkový vývar.

  2. Maso mírně naklepeme, osolíme, okořeníme bylinkami (tymián, petrželka), posypeme zázvorem, obalíme lehce ve škrobové mouce nebo (hladké mouce)va opečeme zprudka z obou stran na rozpáleném oleji.

  3. Do výpeku přidáme pokrájené houby, rajčata a navrch poklademe oloupané plátky česneku. Podlijeme vývarem z kostí /vodou / a pár minut dusíme do měkka. Pak podlijeme červeným vínem a krátce ještě dodusíme.

  4. Dále si dáme povařit na růžičky rozebranou omytou brokolici a na malé kostičky pokrájenou mrkev do osolené vody a přecezenou zeleninu ještě krátce orestujeme na másle a dochutíme solí. Maso se sosem z hub a rajčátek a uvařenou zeleninou, podáváme s vařeným bramborem.

Poznámka od kuchařky

Nemusí být podávána jen brokolice, já jsem ji měla doma a musela jsem ji spotřebovat, může být i cuketa, nebo jiná zelenina. Místo cherry rajčátek můžeme použít i sušená rajčata. Kombinace zeleniny i hub může být různá.