
- reklama -
Suroviny
- srnčí kýta
- 100 g másla
- 1 PL koření divočina
- 200 g uzené slaniny (špeku)
- 2 balíčky mražené zeleninové směsi pod svíčkovou
- bobkový list (6)
- nové koření (10)
- celý pepř (10)
- 2 smetany ke šlehání
- hladká mouka
- sůl
- cukr
- citronová šťáva
Postup přípravy receptu
-
Srnčí kýtu odblaníme a potřeme směsí rozpuštěného másla a koření divočina. Necháme uležet v chladu alespoň přes noc.
-
Druhý den prošpikujeme slaninou, osolíme.
-
Do pekáče dáme zeleninu, koření, kýtu.
-
Podlijeme vodou, dáme do trouby péct na střední teplotu cca na 3 hodinky – peču zakryté alobalem, nevysychá.
-
Když je maso měkké, vyndáme ho z pekáče, nakrájíme na plátky a necháme v teple.
-
Ze zeleniny vybereme koření, přelijeme do většiho hrnce, rozmixujeme, příp. i propasírujeme.
-
Omáčku zjemníme smetanou, podle potřeby můžeme zahustit hl. moukou rozmíchanou ve studené vodě.
-
Dochutím solí, cukrem, citr. šťávou-
-
Podáváme s knedlíčkem dle chuti.
Kuchařka: luckymoon