Špekáčkový kotlík

58
- reklama -

Suroviny
4 porce

8 špekáčků
8 vařených brambor
olej
0,2 l mléka
rajský protlak
1/8 l smetany
sůl
pepř
bazalka

Postup přípravy receptu

  1. Špekáčky oloupeme a nakrájíme, stejně tak brambory.

  2. Špekáčky necháme lehce prohřát a poté přidáme brambory, mícháme opatrně, brambory budou křehké.

  3. Když je tato směs dostatečně prohřátá přidáme mléko.

  4. Do vedlejší misky smícháme rajský protlak a smetanu, vlijeme do směsi a necháme řádně provařit.

  5. Dochutíme solí, je možno použít i polévkové koření.

Poznámka od kuchařky

Doporučuji krájet brambory a špekáčky na menší tvary než na kolečka, ty se nedají dost dobře jíst:)