![Špalíčky z vinné klobásy na zelené podušce_5ffae24abc57d.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/spalicky-z-vinne-klobasy-na-zelene-podusce_5ffae24aabfbe.jpeg)
- reklama -
Suroviny
3 porce
- 0,5 kg bílé vinné klobásy
- 1/2 brokolice
- 2 zelené papriky
- 1 menší cuketa
- 5 stroužků česneku
- 1 lžička oregana
- 1 lžička grilovacího koření
- 1 lžička koření do mletých mas
- sůl
- olivový olej
Postup přípravy receptu
-
Brokolici rozdělíme na malé růžičky velikosti sousta, košťál nakrájíme na špalíčky. Papriky odjadříme a nakrájíme na kostičky 2x2cm. Cuketu nakrájíme na 1cm kolečka. Česnek oloupeme, větší stroužky rozkrojíme.
-
V míse smícháme zeleninu s kořením (sůl podle chuti) a 1 lžící oleje a nasypeme do pekáče.
-
Navrch poklademe klobásu nakrájenou na 4-5cm špalíčky, pocákáme lehce olejem a posypeme grilovacím kořením a přikryté pečeme v předehřáté troubě na 200°C cca 20 min., poté odkryjeme a 10 min. pečeme při 250°C dozlatova.
-
Komu nestačí jako příloha jen zelenina, může doplnit vařenými bramborami.
Kuchařka: isindy