Špaldová kaše

84
- reklama -

Suroviny

300 ml rostlinného mléka
6 PL špaldových vloček
agave (nebo rýžový sirup, datlový sirup, javorový sirup)
ovoce

Postup přípravy receptu

  1. Mléko dáme do kastrůlku a přidáme vločky. Přivedeme k varu a vaříme 12-14 minut, za občasného míchání.


    Zobrazit celý recept

  2. Když kaše zhoustne, osladíme ji podle chuti a přidáme ovoce.

  3. Pokud použijeme meruňky, kaši posypeme kokosem, je to výborná kombinace.

Poznámka od kuchařky

Doba varu je variabilní, záleží na tom, jestli lžíce vloček budou zarovnané nebo vrchovaté, jaké se použije mléko…jde o to, aby kaše zhoustla, ale aby to nebyla tuhá hmota, která se dá krájet – prostě kašovitá konzistence.

Minimálně by kaše měla vřít 10 minut, pokud je tam stále moc tekutiny, vaříme o chvilku déle – proto je v popisu uvedených 12-14 minut, tak mi to vycházelo, ale někdo může chtít kaši řidší, proto si může čas upravit.