Pečené krůtí stehno s kořenovou zeleninou – pro nejmenší

61
- reklama -

Suroviny

1 krůtí stehno
2 střední mrkve
půlka pastiňáku
hrst nakrájené kořenové petržele
hrst nakrájeného celeru
špetka soli
1/2 KL olivového oleje
rýže

Postup přípravy receptu

  1. Do pekáčku dáme olivový olej, přilijeme vodu a přidáme osolené krůtí stehno. Dáme péct do trouby na cca 180 – 200 stupňů.


    Zobrazit celý recept

  2. Varianta 1: Kořenovou zeleninu nakrájíme na stejně velké kousky a přidáme k masu. Kontrolujeme cca každou půl hodinu, než jsou maso i zelenina měkké. Podle potřeby podlijeme vodou – aby se maso i zelenina nepřpékaly. Rýži uvaříme ve vodě.

  3. Maso obereme z kostí, pokrájíme na malinké kousky. Zeleninu pokrájíme na menší kousky a smícháme s rýží.

  4. Varianta 2: Zeleninu pokrájíme na drobné kousky a uvaříme ji ve vodě spolu s rýží. Maso obereme z kostí, pokrájíme na kousky a smícháme s rýží a zeleninou.

Poznámka od kuchařky

Vhodnost dle zavedených surovin – vzhledem k tomu, že se jedná o pečené maso, dala bych nejdříve od jednoho roku.

Záleží na velikosti krůtího stehna, ale je pravděpodobné, že na jednu porci bude stačit jen část upečeného masa 🙂