
Suroviny
- 1 krůtí stehno
- 2 střední mrkve
- půlka pastiňáku
- hrst nakrájené kořenové petržele
- hrst nakrájeného celeru
- špetka soli
- 1/2 KL olivového oleje
- rýže
Postup přípravy receptu
-
Do pekáčku dáme olivový olej, přilijeme vodu a přidáme osolené krůtí stehno. Dáme péct do trouby na cca 180 – 200 stupňů.
-
Varianta 1: Kořenovou zeleninu nakrájíme na stejně velké kousky a přidáme k masu. Kontrolujeme cca každou půl hodinu, než jsou maso i zelenina měkké. Podle potřeby podlijeme vodou – aby se maso i zelenina nepřpékaly. Rýži uvaříme ve vodě.
-
Maso obereme z kostí, pokrájíme na malinké kousky. Zeleninu pokrájíme na menší kousky a smícháme s rýží.
-
Varianta 2: Zeleninu pokrájíme na drobné kousky a uvaříme ji ve vodě spolu s rýží. Maso obereme z kostí, pokrájíme na kousky a smícháme s rýží a zeleninou.
Poznámka od kuchařky
Vhodnost dle zavedených surovin – vzhledem k tomu, že se jedná o pečené maso, dala bych nejdříve od jednoho roku.
Záleží na velikosti krůtího stehna, ale je pravděpodobné, že na jednu porci bude stačit jen část upečeného masa 🙂