- reklama -
Suroviny
cca 4
- 500 g Špaget
- 400 g Zakysané smetany de luxe
- 160 g Tuňáka v olivovém oleji (nejlépe Rio mare)
- Cca 30 ml Olivového oleje extra virgin
- Hrnek čerstvé bazalky
- Hrnek petrželky
- Pažitka
- Citron
- Kousek másla
- Sůl
- Pepř
Postup přípravy receptu
-
Špagety uvaříme dle návodu.
-
V míse smícháme zakysanou smetanu, tuňáka, olivový olej, nasekanou bazalku, pažitku a petrželku.
-
Zakápneme trochou citronové šťávy a dochutíme solí a pepřem (Můžeme přidat i sušenou bazalku, nebo koření italské bylinky).
-
Do uvařených špaget dáme trochu másla a promícháme. Špagety podáváme přelité omáčkou a ozdobené trochou petrželky, nebo bazalky. (Jako přílohu můžeme použít křupavé čerstvé pečivo).
Poznámka od kuchařky
Špagety lze obměnit i špagetami celozrnnými 🙂
Kuchařka: Lenuzzi