Špagety se zakysanou smetanou a tuňákem

88
- reklama -

Suroviny
cca 4

500 g Špaget
400 g Zakysané smetany de luxe
160 g Tuňáka v olivovém oleji (nejlépe Rio mare)
Cca 30 ml Olivového oleje extra virgin
Hrnek čerstvé bazalky
Hrnek petrželky
Pažitka
Citron
Kousek másla
Sůl
Pepř

Postup přípravy receptu

  1. Špagety uvaříme dle návodu.


    Zobrazit celý recept

  2. V míse smícháme zakysanou smetanu, tuňáka, olivový olej, nasekanou bazalku, pažitku a petrželku.

  3. Zakápneme trochou citronové šťávy a dochutíme solí a pepřem (Můžeme přidat i sušenou bazalku, nebo koření italské bylinky).

  4. Do uvařených špaget dáme trochu másla a promícháme. Špagety podáváme přelité omáčkou a ozdobené trochou petrželky, nebo bazalky. (Jako přílohu můžeme použít křupavé čerstvé pečivo).

Poznámka od kuchařky

Špagety lze obměnit i špagetami celozrnnými 🙂