Špagety se šunkou a houbami

78
- reklama -

Suroviny

3 lžíce panenského olivového oleje extra
55 g másla
100 g hříbků (nakrájených)
2 šalotky (nakrájené na velmi jemná kolečka)
145 g šunky (vařené, nakrájené na větší kousky)
1 kostka hovězího bujonu
5 lžic červeného vína
4 lžíce rajského protlaku
sůl
černý pepř
510 g špaget
parmazán (nastrouhaný, na posypání)

Postup přípravy receptu

  1. Ve velké pánvi rozehřejeme olej a máslo.

  2. Vsypeme do ní hříbky, šalotku a šunku a smažíme 2 – 3 minuty, dokud se vše lehce nezbarví.

  3. Do pánve rozdrobíme kostku bujonu a přilijeme víno. Necháme je 1 – 2 minuty vařit, poté přilijeme rajský protlak a opět 2 – 3 minuty vaříme, dokud šalotka nezměkne.

  4. Omáčku okořeníme.

  5. Uvaříme těstoviny, nasypeme do houbové omáčky a asi 1 minutu ještě mícháme.

  6. Pokud se nám zdá omáčka příliš hustá, můžeme ji zředit trochou vody z těstovin. Špagety podáváme s parmazánem.