Těstoviny s pórkem a žampiony

248
- reklama -

Suroviny

1/2 kg pórku nakrájeného na kolečka
30 dkg nakrájených žampionů
jeden bobkový list
5 dkg margarínu
5 dkg hladké mouky
1/2 litru polotučného mléka
2 lžíce natrhané čerstvé pažitky
černý pepř
1/2 kg čerstvých těstovin linguine nebo tagliatelle

Postup přípravy receptu

  1. Pórek se žampiony a bobkovým listem necháme dusit v páře nad vroucí vodou 10 – 15 minut doměkka.


    Zobrazit celý recept

  2. V hrnci rozpustíme margarín, přisypeme do něj mouku a za pravidelného míchání připravíme jíšku. Hrnec sejmeme ze sporáku a postupně do něj přiléváme mléko. Poté jej vrátíme znovu na sporák a za pravidelného míchání necháme směs zhoustnout. Snížíme teplotu, mléko a jíšku vaříme na mírném plameni další 2 minuty.

  3. Přisypeme zeleninu, pažitku, černý pepř a necháme vše prohřát.

  4. Mezitím uvaříme podle návodu těstoviny al dente. Slijeme je, nasypeme zpátky do hrnce a promícháme s pórkovo-žampionovou omáčkou.

    Pokrm ozdobíme čerstvou pažitkou.