
- reklama -
Suroviny
2 porce
- sojové pláty (menší)
- 1/2 l vody
- 1 zeleninový bujón
- 1 PL sladké papriky
- 1 PL sojové omáčky
- 1/2 KL soli
- 1 PL olivového oleje
- 1 PL grilovacího koření
- 1 KL solamylu
- Dále budeme potřebovat:
- hladkou mouka na obalení plátků
- 1 cibuli do základu
- 4-5 žampionů
- 1 lžíci oleje
Postup přípravy receptu
-
Sojové plátky dáme vařit do 1/2 l vody. Přidáme bujón, sladkou papriku, sojovou omáčku, sůl a vaříme 1/2 hodiny.
-
Po uvaření plátky pořádně vyždímáme, pokapeme olivovým olejem, posypeme grilovacím kořením a solamylem. Můžeme přidat i prolisovaný česnek.
-
Na oleji orestujeme cibuli, přidáme nakrájené žampiony. Sojové plátky obalíme v hladké mouce a opečeme je z obou stran v základu. Podlijeme troškou vody a dusíme, dokud nejsou žampiony měkké. Podáváme s rýží
Poznámka od kuchařky
Takto můžeme upravit i sojové nudličky a opéct je na trošce oleje nebo v troubě na pečícím papíře potřeném olejem. Jsou z nich pak skvělé sojové ďobáčky, které se chutí nedají srovnat s ďobáčky zakoupenými v marketech.
Kuchařka: JanaDorazinova