Smažený patizon potřený ostrým ajvarem

36
- reklama -

Suroviny

1 patizon
sůl na vypocení
ostrý ajvar na potření plátků patizonu
2 vejce
strouhanka (může být i strouhanka z kukuřičných lupínků)
špetka uzené papriky (smíchaná se strouhankou)
hladká mouka
olivový olej na plech

Postup přípravy receptu

  1. Patizon oloupeme, vykrojíme středy se zrníčky. Pokrájíme na 1,5 cm plátky, které rozpůlíme na poloviny do tvaru podkovy.


    Zobrazit celý recept

  2. Osolíme a necháme vypotit. Osušíme kuchyňským ubrouskem. Potřeme ostrým ajvarem a obalíme ve vejcích, mouce a strouhance s uzenou paprikou.

  3. Poklademe na plech s pečícím papírem (pokapaný olivovým olejem) a pečeme v předehřáté troubě. Podáváme s bramborovou kaší.

Poznámka od kuchařky

Patizon máme moc rádi, ale protože není až tak výrazný, potřela jsem plátky patizonu ostrým ajvarem a pak je obalila v trojobalu, jako řízek. Hned byl patizon chutnější. Nakrájela jsem ho do tvaru podkovy.