Česnek naložený v oleji a soli

348
- reklama -

Suroviny

česnek
olivový olej
sůl
uzaviratelná sklenice

Postup přípravy receptu

  1. Česnek oloupeme, rozdělíme na jednotlivé stroužky.


    Zobrazit celý recept

  2. Do důkladně vymyté sklenice nasypeme na dno sůl, dáme vrstvu česnekových stroužků, zasypeme solí, opakujeme několikrát, aby byla láhev téměř plná, postupujeme tak, aby poslední vrstva byla sůl, pak zalijeme olejem. Skladujeme v lednici.

  3. Občas sklenici či láhev, ve které je česnek naložený, protřepu a znovu uložím v lednici.

Poznámka od kuchařky

Léta si připravuji česnek nakládaný v soli a oleji a ušetřilo mi to spoustu práce v kuchyni, navíc tím získávám výborný a lahodný česnekový olej. Při vaření pak stačí sáhnout do lednice, otevřít skleničku s naloženým česnekem a je to. Používám jak v teplé, tak i ve studené kuchyni.