- reklama -
Suroviny
- česnek
- olivový olej
- sůl
- uzaviratelná sklenice
Postup přípravy receptu
-
Česnek oloupeme, rozdělíme na jednotlivé stroužky.
-
Do důkladně vymyté sklenice nasypeme na dno sůl, dáme vrstvu česnekových stroužků, zasypeme solí, opakujeme několikrát, aby byla láhev téměř plná, postupujeme tak, aby poslední vrstva byla sůl, pak zalijeme olejem. Skladujeme v lednici.
-
Občas sklenici či láhev, ve které je česnek naložený, protřepu a znovu uložím v lednici.
Poznámka od kuchařky
Léta si připravuji česnek nakládaný v soli a oleji a ušetřilo mi to spoustu práce v kuchyni, navíc tím získávám výborný a lahodný česnekový olej. Při vaření pak stačí sáhnout do lednice, otevřít skleničku s naloženým česnekem a je to. Používám jak v teplé, tak i ve studené kuchyni.
Kuchařka: woman