- reklama -
Suroviny
- 4 vejce
- 140 g cukru krupice
- 140 g hladké mouky
- vanilkový cukr
- trocha prášku do pečiva
- 2 lžíce vody (teplé)
- 2 lžíce olej
- 2 lžíce kakaa
- 2 pomazánková másla
- 2 šlehačky
- balíček piškotů
- káva (černá)
- rum
Postup přípravy receptu
-
Žloutky, vanilkový cukr, vodu, olej a cukr vyšleháme do pěny.
-
Lehce vmícháme mouku s kakaem a trochou prášku do pečiva, postupně také sníh, který jsme si předem připravili.
-
Pečeme při 170 °C.
-
Uvaříme silnou černou kávu, scedíme.
-
Než vychladne piškot, vyšleháme pomazánková másla a šlehačky v krém, do kterého přidáme cukr dle chuti.
-
Piškot pokapeme rumem a potřeme vrstvou krému a poklademe piškoty namočenými v kávě.
-
Přidáme zbytek krému, posypeme kakaem.
Poznámka od kuchařky
Když jsem viděla v pondělí v pořadu Prostřeno tento moučník, hned jsem si řekla tak tohle musím zkusit.
Tento recept je ze stránek http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/sladka-tecka
Malinko jsem si ho upravila k obrazu svému a mohu říci, že tento zákusek je výborný.
Kuchařka: mamkapavla