Suroviny
- Krém
- 8 – 9 lžic cukr krystal
- 1/2 l mléko
- rum
- 1/2 balíčku másla
- 1 balíček vanilkového pudinku
- 1 salko
- na potření
- 50 dkg čokoláda na vaření
- podle potřeby
- tuk na vymazání
- těsto
- 15 dkg 100% tuk
- 4 ks vejce
- 1 špetka soli
- 15 dkg hladká mouka
- 3 dcl voda
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si dáme vařit salko asi 2,5 hodiny.
-
Tuk rozpustíme v uvedeném množství vody a přidáme špetku soli.
-
Jakmile začne vařit, smícháme s moukou. Stáhneme z plotny. Tímto návodem jsme si připravili odpalované těsto.
-
Po vychladnutí vmícháme vejce jedno po druhém.
-
Vymažeme dva plechy a těsto na ně natřeme v tenké vrstvě. Prudce upečeme asi na 220°C. Bude stačit 10 -15 minut. Při pečení se těsto začne zvedat a dělat bubliny.
-
Mezitím si připravíme krém. Smícháme mléko, cukr a pudink a uvaříme. Do vychladlého pudinku zašleháme půlku másla a rum podle chuti a nakonec uvařený karamel.
-
Na upečený plát těsta natíráme připravený pudinkový krém, přikryjeme druhým plátem těsta a pocákáme čokoládou.
-
Mraky necháme vychladit v lednici nejméně 24 hodin a můžeme podávat.