Škvarkové housky s medvědím česnekem

30
- reklama -

Suroviny

200 g mletých škvarků
350 g hladké mouky
mléko na kvásek cca 200 ml
špetka cukru
1 kostka droždí
2 žloutky
2 polévkové lžíce smetany
1 polévková lžíce pesta z medvědího česneku
1 kávová lžička soli
vejce na potření

Postup přípravy receptu

  1. Uděláme kvásek (mléko + droždí + špetka cukru). Jakmile kvásek vzejde, přidáme ho do mouky, kterou jsme smíchali se solí. Poté přidáme ostatní suroviny – mleté škvarky, žloutky, pesto a smetanu.


    Zobrazit celý recept

  2. Vše zpracujeme v hladké těsto, které necháme minimálně 30 minut kynout. Z nakynutého těsta pleteme malé housky.

  3. Housky potřeme rozšlehaným vejcem a dáme upéct do vyhřáté trouby. Já jsem pekla na 180 stupních v horkovzdušné troubě.

Poznámka od kuchařky

Housky můžeme použít jako přílohu k husté polévce, nebo jen tak…