
Suroviny
- 1 bílek
- hladké mouky tolik, co váží bílek!
- 30 g moučkového cukru
- 1/4 lžičky mleté skořice
Postup přípravy receptu
-
V misce umícháme všechny suroviny dohladka, směsí naplníme zdobicí sáček a na pečicí papír stříkáme tenké obrazce (síťky, čmáranice apod.). Netvoříme příliš velké obrazce ani velké plochy. Mé „čmárání“ bylo velké asi 6 x 6 cm.
-
Pečeme v troubě předehřáté cca na 180°C asi dvě minuty – kontrolujeme.
-
Když tvary lehce zezlátnou, vyjmeme je z trouby.
-
Ještě několik minut po vytažení jsou krásné tvárné a lze je ohýbat do různých tvarů.
-
Pokud pečení přeženete, tvárné už sice nebudou.
-
Toto těsto je po vychladnutí krásně křupavé 😉 Používáme ke zdobení dezertů (poháry, moučníky atd.)
Poznámka od kuchařky
Tuto milou vychytávku jsem se naučila v kulinárním studiu, děkuji za bezva recept – tip na dekorování kuchaři Honzovi 😉
Fotky z akce najdete tady: http://www.toprecepty.cz/album.php?id=2382 Recept jsem si dnes doma znovu vyzkoušela a mám radost, že jsem jej zvládla i bez asistence 🙂
Hladké mouky a moučkového cukru tolik, co váží bílek!
Mé další recepty najdete tady: https://www.facebook.com/danielavariapise