Skořicové parádění

50
- reklama -

Suroviny

1 bílek
hladké mouky tolik, co váží bílek!
30 g moučkového cukru
1/4 lžičky mleté skořice

Postup přípravy receptu

  1. V misce umícháme všechny suroviny dohladka, směsí naplníme zdobicí sáček a na pečicí papír stříkáme tenké obrazce (síťky, čmáranice apod.). Netvoříme příliš velké obrazce ani velké plochy. Mé „čmárání“ bylo velké asi 6 x 6 cm.


    Zobrazit celý recept

  2. Pečeme v troubě předehřáté cca na 180°C asi dvě minuty – kontrolujeme.

  3. Když tvary lehce zezlátnou, vyjmeme je z trouby.

  4. Ještě několik minut po vytažení jsou krásné tvárné a lze je ohýbat do různých tvarů.

  5. Pokud pečení přeženete, tvárné už sice nebudou.

  6. Toto těsto je po vychladnutí krásně křupavé 😉 Používáme ke zdobení dezertů (poháry, moučníky atd.)

Poznámka od kuchařky

Tuto milou vychytávku jsem se naučila v kulinárním studiu, děkuji za bezva recept – tip na dekorování kuchaři Honzovi 😉

Fotky z akce najdete tady: http://www.toprecepty.cz/album.php?id=2382 Recept jsem si dnes doma znovu vyzkoušela a mám radost, že jsem jej zvládla i bez asistence 🙂

Hladké mouky a moučkového cukru tolik, co váží bílek!

Mé další recepty najdete tady: https://www.facebook.com/danielavariapise