Rychlá tomatová omáčka s čerstvými bylinkami

78
- reklama -

Suroviny

rajský protlak (v krabici, nejlépe italský)
5 dkg másla
1-2 lžíce hladké mouky
150-200 ml vody (horké)
1-2 lžičky zeleninový vývar (nebo kostka)
1 lžičky oregano sušené
čerstvé bylinky:
libeček
pažitka
bazalka
1 stroužek česneku
špetka skořice
1 lžíce cukru
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme hladkou mouku a asi půl minuty metlou mícháme. Pak přilijeme horkou vodu, sušený zeleninový vývar, skořici, oregano, rajský protlak, propasírovaný česnek.


    Zobrazit celý recept

  2. Dobře promícháme a necháme pět minut provařit. Nakonec vmícháme posekané bylinky, mletý pepř, cukr a sůl.

Poznámka od kuchařky

Tato omáčka je opravdu rychlá, nicméně, pokud mám čas, tak dělám omáčku z čerstvých rajčat nebo použiji loupaná v plechovce. Kdo má rád, může omáčku udělat také z kečupu, nejlépe domácího. Dospělým bude jistě chutnat ostřejší omáčka s posekanou čerstvou nebo sušenou chilli papričkou;-)