![Segedinský guláš z masáků (růžovek)_5ffe6b7b3ac87.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/segedinsky-gulas-z-masaku-ruzovek_5ffe6b7b2ad44.jpeg)
- reklama -
Suroviny
- 1,5 kg růžovek (masáků)
- 1 cibule
- 1/4 kg kysaného zelí
- 2,5 dl kysané smetany
- olej
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 lžička mleté papriky
- kmín
- mletý pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Nasekanou cibuli zesklovatíme na oleji. Přidáme nakrájené houby, lehce je osolíme a podusíme 10 minut. Přidáme zelí, papriku a kmín a dusíme dalších 15 minut.
-
Guláš zahustíme moukou rozmíchanou v trošce vody, krátce povaříme a odstavíme z ohně.
-
Vmícháme smetanu, případně ještě dochutíme cukrem, octem, pepřem nebo solí a již nevaříme. Podáváme s knedlíkem, noky nebo těstovinami.
Kuchař: toprecepty.cz