
- reklama -
Suroviny
- 1/2 kg čerstvých kloboučků mladých václavek
- 1 cibule
- asi 3 dcl masového vývaru
- 2 lžíce hladké mouky
- 2 lžíce kečupu
- 2 lžíce másla
- 3 stroužky česneku
- 1/2 lžičky drceného kmínu
- mletá sladká paprika
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Kloboučky hub spaříme vařící vodou, necháme vyluhovat, slijeme a nakrájíme.
-
Na másle osmahneme nakrájenou cibuli a česnek, přidáme houby, osolíme, okmínujeme, ochutíme mletou paprikou a dusíme asi 20 minut.
-
Pak odstraníme pokličku a necháme odpařit šťávu. Houby poprášíme moukou, přidáme kečup a po troškách vývar a za stálého míchání povaříme.
-
Podáváme s pečivem nebo s bramborem.
Kuchař: toprecepty.cz