Guláš z václavek

55
- reklama -

Suroviny

1/2 kg čerstvých kloboučků mladých václavek
1 cibule
asi 3 dcl masového vývaru
2 lžíce hladké mouky
2 lžíce kečupu
2 lžíce másla
3 stroužky česneku
1/2 lžičky drceného kmínu
mletá sladká paprika
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Kloboučky hub spaříme vařící vodou, necháme vyluhovat, slijeme a nakrájíme.


    Zobrazit celý recept

  2. Na másle osmahneme nakrájenou cibuli a česnek, přidáme houby, osolíme, okmínujeme, ochutíme mletou paprikou a dusíme asi 20 minut.

  3. Pak odstraníme pokličku a necháme odpařit šťávu. Houby poprášíme moukou, přidáme kečup a po troškách vývar a za stálého míchání povaříme.

  4. Podáváme s pečivem nebo s bramborem.