- reklama -
Suroviny
- 2 lžíce hladké mouky
- 3 lžíce másla
- mléko asi 1 litr
- trochu vody
- sůl
- muškátový ořech
- bílý pepř
- 100 g strouhaný sýr (měla jsem kousek Parmazánu a Ementál)
- hrst medvědího česneku
Postup přípravy receptu
-
Z masla a múky spravíme zásmažku, jíšku, zalejeme vodou a mliekom, rozšľaháme a dobre povaríme. Okoreníme orieškom a bielym korením.
-
Vypneme a do hotovej horúcej polievky vsypeme syr (miešame – rozpustí sa krásne), dosolíme a pridáme medvedí cesnak. Podávame s toustami, alebo ako chceme.
Poznámka od kuchařky
Pretože polievka je grunt, u nás denne musí byť. Toto je jedna z tých 10 minútových…
Kuchař: magdalenka