Suroviny
11 silikonových formiček na muffiny
- 400 ml kuliček červeného rybízu
- 200 ml rybízové marmelády
- 200 g kysané smetany
- 15 g sypké želatiny
- 50 ml vody nebo mléka
- 3 lžíce bílého jogurtu
Postup přípravy receptu
-
V hrnci si rozpustíme do tekutého stavu marmeládu. Horkou vypneme, přidáme vodu, vsypeme želatinu a pořádně promícháme.
-
Po 10 minutách šlehačem prošleháme, přidáme smetanu a vyšleháme do hladké hmoty. Přidáme jogurt a znova šlehačem na stupeň 2 promícháme.
-
Na závěr vmícháme kuličky rybízu a plníme do formiček, které důkladně vypláchneme studenou vodou. Dáme do lednice, nebo mrazáku dobře vychladit.
-
Podáváme ozdobené rybízem, kdo má rád, může přidat i kopeček šlehačky.
Poznámka od kuchařky
Na posledních 200ml uvařené marmeládyhttp://www.toprecepty.cz/recept/35005-rybizova-mar… jsem už neměla skleničku, tak jsem přidala to, co je uvedeno v surovinách. Přes noc se muffinky prospaly v mrazáku a dnes šly na vandr do žaludku:-)
Pokud budeme pouze mrazit, ne chladit v lednici, tak želatinu nemusíme použít.
V tom vedru to celkem bodlo. Název tahle mlska dostala podle toho, jak se nám kyselostí rybízových kuliček škebily huby. Z malin, nebo meruněk by to bylo určitě také moc príma.