Odlehčená smaženice z růžovek

76
- reklama -

Suroviny
3-4 porce

miska očištěných Růžovek (Masáků) nakrájených na plátky
1 lžíce sádla nebo oleje
1 větší cibule
1 zakysaná smetana
sůl
pepř
mletý kmín

Postup přípravy receptu

  1. Na lžíci tuku zpěníme drobně nasekanou cibuli, když začne růžovět přisypeme nakrájené houby. Osolíme, zamícháme a necháme pustit vodu.


    Zobrazit celý recept

  2. Pánev či kastrol zakryjeme pokličkou a dusíme 10 – 15 minut do změknutí hub, podle potřeby trochu podlijeme, ale tekutinu necháme úplně vydusit.

  3. Opepříme, kdo má rád, tak přidá kmín.

  4. Nakonec vmícháme kelímek zakysanky a necháme přejít varem. Podáváme s dobrým chlebem nebo nasucho opečeným toustem.

Poznámka od kuchařky

Včera pozdě odpoledne za trvajícího sucha jsme v lese našli pytel úplně mladých a zdravých růžovek. Protože jsme se domů dostali poměrně pozdě, nechtěla jsem dělat smaženici s vajíčky, aby nám nebylo v noci těžko a v lednici na mě vykoukla zakysanka. Výsledek byl překvapivě lahodný.