
Suroviny
4 porce
- 10 dkg odřezků z filetu nilského okouna
- 2 cibulky šalotky
- celer
- pórek
- mrkev
- sůl
- pepř
- máslo
- smetana
- sušený kopr
Postup přípravy receptu
-
Odřezky z filetů okouna nilského nakrájíme na menší nepravidelné tvary, osolíme a orestujeme na rozpuštěném kousku másla. vPřidáme na nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu (celer, mrkev) a na jemná kolečka nakrájenou cibuli šalotku.
-
Zalijeme asi 1,5 litrem horké vody a necháme vařit cca 10 minut.
-
Na závěr přidáme na jemno nakrájený pórek. Polévku osolíme, opepříme, ochutíme „špetkou“ sušeného kopru a přidáme cca 2 dcl smetany.
-
Necháme přejít varem a jer hotovo.
-
Pro zpestření si můžeme udělat rohlíkové medailonky a to tak, že rohlík nakrájíme šikmo na kolečka, která z jedné strany potřeme máslem a z druhé strany potřeme rozetřeným česnekem.
Poznámka od kuchařky
Lze použít i jinou rybu – ale je potřeba, aby byla cítit po rybě, což třeba u Pangasiuse nějak nefunguje.









