
- reklama -
Suroviny
3 porce
- filety z aljašské tresky nebo jakékoliv ryby(měla jsem file a Pangasa)
- 1 lahůdková cibulka
- kousek pórku
- 3 malá rajčátka
- 1 větší kapie(nebo paprika)
- kousek tvrdého sýra(byl eidam)
- kousek nivy
- kousek másla
- 2 velké lžíce zakysané smetany
- olej
- šťáva z limetky
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Rybí filety si nakrájíme na kousky, osolíme, dáme do pekáčku, pokapeme je olejem a zastříkáme šťávou z limetky.
-
V misce si smícháme: cibulku a pórek nakrájené na kolečka, kapii na čtverečky, rajčátka na 8 malých dílků.
-
Nastrouháme nivu a tvrdý sýr, dáme zakysanou smetanu, všechno dobře promícháme i s rozpuštěným máslem a nandáme do pekáčku na filety.
-
Pečeme ve středně vyhřáté troubě 20-30 minut.
Poznámka od kuchařky
Přišly na řadu zbytky ryb a chtěli jsme zeleninu, tak jsem začala improvizovat a vykouzlila jsem tuhle dobrotu-manžel si liboval, že to nemá chybičku!
Podávala jsem s bramborovou kaší.
Kuchařka: Bibinka