Rolky z pangase se slaninou

52
- reklama -

Suroviny

filety z pangase
anglická slanina
pórek
Na potření:
česnek
sůl
máslo
citronová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Filety necháme rozmrznout a důkladně osušíme. Rolku tvoříme tak, že si na plátek anglické slaniny položíme jeden filet, potřeme připravenou směsí z prolisovaného česneku, soli, másla a citronové šťávy (poměr surovin záleží na Vaší chuti).

  2. Směs je lepší dát na chvilku nahřát, aby bylo máslo rozpuštěné a lépe se směsí pracovalo. Na potřené filety klademe nakrájený pórek a opatrně zabalíme a spíchneme párátkem.

  3. Rolky vyskládáme „naležato“ do pekáčku buďto vyloženého slaninou nebo vymazaného máslem. Na každou rolku dáme kousek másla a podle potřeby můžeme dosolit či použít oblíbené koření (v mém případě to byl koriandr).

  4. Pečeme na 200°C nejprve 20 minut přikryté a dalších 10 až 15 minut odkryté.

Poznámka od kuchařky

Jednoduchý a překvapivě dobrý recept.