
Suroviny
- filety z pangase
- anglická slanina
- pórek
- Na potření:
- česnek
- sůl
- máslo
- citronová šťáva
Postup přípravy receptu
-
Filety necháme rozmrznout a důkladně osušíme. Rolku tvoříme tak, že si na plátek anglické slaniny položíme jeden filet, potřeme připravenou směsí z prolisovaného česneku, soli, másla a citronové šťávy (poměr surovin záleží na Vaší chuti).
-
Směs je lepší dát na chvilku nahřát, aby bylo máslo rozpuštěné a lépe se směsí pracovalo. Na potřené filety klademe nakrájený pórek a opatrně zabalíme a spíchneme párátkem.
-
Rolky vyskládáme „naležato“ do pekáčku buďto vyloženého slaninou nebo vymazaného máslem. Na každou rolku dáme kousek másla a podle potřeby můžeme dosolit či použít oblíbené koření (v mém případě to byl koriandr).
-
Pečeme na 200°C nejprve 20 minut přikryté a dalších 10 až 15 minut odkryté.
Poznámka od kuchařky
Jednoduchý a překvapivě dobrý recept.