Suroviny
- Na těsto:
- 6 vajec
- 3 lžíce hladké mouky
- 2 lžíce polohrubé mouky
- 1 lžíce Solamylu
- 6 lžic moučkového cukru
- 1/2 balíčku kypřícího prášku do pečiva
- špetka soli
- Na krém:
- 1 šlehačka (Rama Cremefine ke šlehání)
- 1 pudink Olé (Dr.Oetker bez vaření) kokosový
- 1 plechovka ananasu (cca 410gr)- kostky
- meruňková marmeláda(na potření korpusu)
- strouhaný kokos na posyp rolády
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si ušleháme se špetičkou soli do tuha sníh z bílků. Pak po částech přidáme cukr a opět zašleháme. Potom, pokud možno po jednom, přidáváme žloutky.
-
Nakonec, a velmi lehkou rukou, přidáme prosáté mouky, Solamyl a prášek do pečiva. Těsto nalijeme na plech s pečicím papírem, opatrně uhladíme a dáme do trouby vyhřáté na 200°C. Upečeme dorůžova, což trvá cca 7 minut.
-
Na mřížce necháme mírně vychladnout, nic nemotáme. Částečně vychladlý plát promažeme marmeládou, pokud je příliš hustá, naředíme rumem.
-
Krém bude hotový na ten šup: Vezmeme si vhodnou, to znamená s víkem, nádobu, do které nalijeme šlehačku, přidáme Olé pudink a ananas. Tady máme na výběr, buď jej necháme vcelku, anebo jako já, rozmixujeme téměř dohladka. Přidáme trošku šťávy z ananasu (spíš méně než více, aby nebyl krém moc řídký). Když, tak raději šťávy přidat.
-
Nádobou třepeme tak dlouho, dokud slyšíme šplouchání. Ztuhne hned, během pár vteřin.
-
Krémem pomažeme piškot, část krému si necháme na namazání rolády shora. Roládu zavineme, pomáháme si pečicím papírem.
-
Roládu pomažeme zbytkem krému a zasněžíme kokosem. Necháme ztuhnout někde v chladnu, nejlépe v ledničce.
Poznámka od kuchařky
Hledala jsem dlouho a poctivě. Piškotových rolád je tu hodně, ale s tímto poměrem mouky a Solamylu a taky s tímto postupem, jsem tu stejnou nenašla. Ten třepací krém tu je, ale s mandarinkama.
Tak jsem si dovolila recept přidat.
Já jsem roládové nemehlo, ale tato se celkem povedla, recept mi poskytla kolegyně z práce.
Roláda je nadýchaná a krém nepřeslazený, lehký a osvěžující.