- reklama -
Suroviny
- 200 g cukr krupice
- 250 g tuku (Hera)
- 250 g hladké mouky
- 1 prášek do pečiva
- 1 vanilkový cukr
- 6 vajec
- Náplň:
- 1 lžička rozpustné kávy
- 1 lžíce kakaa
- 1 lžíce cukru
- 0,5 dl rumu
- Na povrch:
- 2 smetany ke šlehání
- ztužovač šlehačky
- čokoláda
- vaječný koňak
Postup přípravy receptu
-
Ušleháme žloutky s cukrem a tukem, přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva, nakonec lehce vmícháme dobře ušlehaný sníh z bílků.
-
Pečeme ve vyhřáté troubě na 170°C asi 10 min dorůžova.
-
Mezitím si připravíme náplň:
Přelejeme lžičku kávy 1/8 l horké vody, přidáme kakao, cukr a rum. Do ještě horké buchty pomocí stříkačky nastříkáme náplň a necháme vychladnout. Pak povrch potřeme ušlehanou šlehačkou smíchanou se ztužovačem, vidličkou nebo lžičkou rozbrázdíme povrch, posypeme strouhanou čokoládou a pokapeme vaječným koňakem. Lepší je podávat až následující den.
Poznámka od kuchařky
Používala jsem stříkačku na 2 ml – jedna náplň 3x vpíchnout.
Kuchařka: Hella