- reklama -
Suroviny
- Korpus:
- 4 vejce
- 10 dkg oleje
- 10 dkg vody (vlažné)
- 18 dkg cukru
- 25 dkg mouky (půl na půl polohr. a hladká)
- 1 prášek do pečiva
- špetka soli
- 1,5 lžíce kakaa
- Ořechový krém:
- 25 dkg ořechů (lískové nebo vlašské)
- 650 ml mléka
- 20 dkg piškotů
- 1,5 másla (možno dát Heru a máslo)
- 10 dkg cukru (do mléka)
- 2 lžíce cukru (na rozšlehání s tukem)
- šlehačka (na ozdobení, 2 ks Rama Cremefine na šlehání)
- ořechy (na ozdobu)
Postup přípravy receptu
-
Korpus: Žloutky s vodou a olejem ušleháme do pěny, přidáme cukr, mouku s práškem do peč. a kakaem, poté přidáme sníh z bílků. Dáme do formy (za použití pečicího papíru) velikosti 40×31 cm. Upečeme a necháme vychladnout.
-
Ořechový krém: Svaříme mléko s cukrem a ořechy (najemno namleté). Vaříme asi 2 minuty a necháme vychladnout.
-
Mezitím si nameleme piškoty. Vyšleháme tuk (máslo nebo Heru) s cukrem a postupně přidáme ořechovou hmotu (můžeme přidat i trochu rumu), namleté piškoty. Vyšleháme v hladký krém.
-
Vystydlý korpus potřeme ořechovým krémem a poté nazdobíme ušlehanou šlehačkou a ořechy.
-
Dáme do ledničky uležet a vychladit.
Poznámka od kuchařky
zdroj: http://www.zdravavarecka.cz/
Kuchařka: Iljusa