Rebarborový džem s kiwi

73
- reklama -

Suroviny
3 sklenice o obsahu 7dl

6 oloupaných kiwi (300 g)
700 g oloupané rebarbory
1 kg cukru
Pektogel (Gelfix, nebo jiný vyzkoušený želírující přípravek)

Postup přípravy receptu

  1. Rebarboru i kiwi nakrájíme na menší kousky a s trošínkou vody dáme chvíli dusit.


    Zobrazit celý recept

  2. Pak přisypeme 750g cukru a vaříme dalších 15min.

  3. Dosypeme zbylý cukr s Pektogelem a vše povaříme ještě asi 3-5min.

  4. Vřelé nalijeme do sklenic, ihned uzavřeme a necháme vychladnout. (Někdo sklenice převrací dnem vzhůru…)

Poznámka od kuchařky

Přidala jsem i trošku kyseliny citrónové, džemík byl pak pikantnější.