Vepřové plátky s kaki – variace na recept Aničky Kocikové

14
- reklama -

Suroviny

4 vepřové plátky
1 kaki
hořčice s medem a koprem (Albert)
po 2 plátcích mascarpone s růžovým pepřem a s cibulí a bylinkami + navíc ještě 2 od každého druhu
1 cibule
tuk (sádlo) na WOK pánev nebo kastrol
vývar
sůl
pepř dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Plátky jemně naklepeme, osolíme, opepříme. Potřeme slabě hořčicí.

  2. Na každý plátek masa položíme z obou druhů po polovině plátku sýru mascarpone. Na něj dáme polovinu kaki nakrájeného na plátky, polovinu cibule také nakrájené na jemné plátky. Na to opět položíme poloviny sýra.
    Maso přehneme na polovinu a buď upevníme jehlou nebo omotáme nití.

  3. V nádobě rozpálíme tuk a zbylou polovinu cibule nakrájenou nadrobno zpěníme. Vložíme maso, orestujeme po obou stranách, podlijeme vývarem do necelé výšky masa a dusíme do měkka (cca 45 minut). Občas maso poléváme výpekem, kontrolujeme potřebu dolití vývaru.

  4. Když maso změklo, vhodíme do šťávy nakrájený zbytek sýru a zbytek kaki a ještě chvilinku rozdusíme. Pokud je potřeba, zahustíme moukou.

  5. Vypneme sporák a necháme ještě 10 minut spojit chutě. Jako přílohu jsem vařila rýži.

Poznámka od kuchařky

Do podobných dávám recept Aničky, který mě inspiroval. I když jsem původně tuto úpravu popisovala v komentáři u jejího receptu, byla jsem v SZ požádána, abych to dala jako samostatný recept, i Anička mi to písla u receptu, bylo to fakt moc dobré a děkuju za výborný nápad, jak využít toto ovoce

- reklama -