Rajská polévka s masovými knedlíčky a těstovinami

159
- reklama -

Suroviny
8 porcí

3 lžíce oleje
3 lžíce hladké mouky
krabička rajčatového protlaku (500 g)
sůl
pepř
tymián
bylinková sůl
zeleninové bujonové kostky dle chuti (asi 2-3)
trochu citronové šťávy
cukru
250 g těstovin vrtule
Knedlíčky:
1/4 kg mletého masa
2 celozrnné tousty
mléko
1 vejce
strouhanka
sůl
pepř
2 hrsti majoránky
4 stroužky česneku

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji zpěníme mouku, připravíme jíšku, zředíme asi 1,5 l vody a necháme 10 minut provařit. Přidáme protlak, dochutíme podle chuti, jak máme rajskou rádi.

  2. Knedlíčky:
    Smícháme všechny suroviny, strouhankou „dohustíme“ dle potřeby, utvoříme malé knedlíčky.

  3. Dala jsem je péct do MW na 15 minut – kombinace horký vzduch 190 stupňů, MW 20%, pak jsem je obrátila a pekla stejně 15 minut.

  4. Do vřící polévky přidáme těstoviny, uvaříme do měkka. Pak přidáme knedlíčky, povaříme jen chvilku.

Poznámka od kuchařky

Jíme k večeři jako hlavní pokrm – je fakt sytá, ale neskutečně dobrá.