
Suroviny
cca 20 ks
- Těsto:
- 1/4 l vlažného mléka
- 3 žloutky
- 2 dl oleje
- 40 dkg hl. mouky
- 10 lžiček moučkového cukru
- špetka soli
- 1/3 prášku do pečiva
- kostka droždí
- Krém:
- 600 ml mléka
- 5 lžic mouč. cukru
- 2 vanilkové pudinky
- 10 dkg másla
Postup přípravy receptu
-
Ze všech surovina zadělat těsto, nechat kynout až trochu vzejde, ještě jednou promíchat a nechat kynout dále.
-
Z vykynutého těsta vytvarujeme různé tvary (rohlíčky, kulaté tvary nebo dva proužky těsta do sebe smotané). Povrch potřeme žloutkem rozmíchaným ve lžičce mléka, upečeme dozlatova, vychladlé rozkrojíme a naplníme krémem.
-
Krém: 600 ml mléka + 4 lžíce cukru, 2 pudinky vanilkové (mohou být různých příchutí).
-
Pudink uvaříme dle návodu a necháme vychladnout.
-
10 dkg másla rozšleháme se lžíci mouč. cukru a postupně vkládáme vychladlý puding.
-
Hotový krém pomocí cukrářského sáčku nastříkáme na rozpůlené upečené těsto. Povrch pocukrujeme.
Poznámka od kuchařky
https://www.domaci-jidelnicek.cz/2020/03/27/6627/https://www.domaci-jidelnicek.cz/2020/03/27/6627/