Suroviny
- 1 vanilkový pudink (v prášku)
- 500 ml mléka
- cukr
- 3 květy černého bezu (oprané ve vodě)
- (máslo)
Postup přípravy receptu
-
V polovině mléka krátce povaříme bezové květy.
-
Odvar přecedíme, osladíme a dáme na oheň.
-
Ve zbytku studeného mléka rozmícháme pudinkový prášek a vlijeme do horkého mléka.
Pro zjemnění můžeme přidat kousek másla. -
Mícháme, povaříme, rozlijeme do misek a dáme chladit, nebo použijeme jako teplý přeliv např. na dukátové buchtičky (u nás na povidlové buchty, na piškot)
Poznámka od kuchařky
Bezový odvar lze zmrazit a podle chuti uvařit bezový pudink třeba na vánoce
Pokud jste uvařili, jídlo vám chutnalo a napíšete to do komentářů, tak se asi neurazím…
Pokud jste uvařili, jídlo vám nechutnalo, napište to do komentářů; já se neurazím a ostatním tím jen posloužíte…
Pokud se vám recept líbí a dáte mu bod, tak je zbytečné to psát do komentářů…
Pokud se vám recept nelíbí, klidně napište proč. Vaše připomínky zvážím a recept případně doplním, opravím, či vymažu…