Suroviny
4 porce
- olej
- 1 větší cibule
- mletá paprika
- 3 bobkové listy
- 250 ml smetany (je jedno, jestli 12% nebo 33%)
- 1 l vařící vody
- 1/2 Masoxu
- 4 kuřecí stehna (nebo kuře na čtvrtky nebo něco úplně jiného :-))
- instantní jíška nebo hladká mouka na zahuštění
Postup přípravy receptu
-
V hrnci rozehřejeme dvě lžíce oleje. Cibuli nakrájíme nadrobno a necháme na oleji zesklovatět. Přisypeme mletou papriku (dávám tak 2-3 lžíce) a rychle zalijeme vodou, aby nám paprika nezhořkla.
-
Přidáme očištěné kuře, bobkový list a necháme vařit, dokud kuře není měkké. Měkké kuře vyndáme a buď ho necháme tak jak je nebo dáme do trouby, aby se udělala kůrčička (někomu vadí, když je kůže jenom uvařená, takže záleží na chuti).
-
Doděláme omáčku, vyndáme bobkový list, přilijeme smetanu, přidáme 1/2 Masoxu, lehce osolíme (dle chuti) a zahustíme instantní jíškou nebo hladkou moukou rozmíchanou ve vodě.
-
Necháme provařit, vrátíme kuře a necháme prohřát. Podáváme s těstovinami nebo houskovým knedlíkem.
Poznámka od kuchařky
Pokud vám vadí kousky cibule v omáčku, omáčku lze před přidáním smetany propasírovat. Mě to ale přijde zbytečné.