Pšenično-žitný semínkový chléb

64
- reklama -

Suroviny
2 chleby

500 g hladké mouky pšeničné
500 g mouky žitné
700 ml vody
1 kostka droždí
2 lžičky soli
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce octa
1 lžička cukru
Dle chuti:
lněné semínko
sezam
vlašské ořechy
chia semínka
slunečnicová semínka

Postup přípravy receptu

  1. Z trochy vody, droždí a cukru necháme vzejít kvásek.


    Zobrazit celý recept

  2. Do mísy dáme mouku, přidáme sůl, oříšky, semínka a vše promícháme
    Až vzejde kvásek, přidáme ho do mouky, přilijeme vodu, olej a ocet a vše důkladně promícháme.
    Necháme těsto takto 45-60 minut kynout na teplém místě.

  3. Po vykynutí vytvoříme dva bochánky, přeneseme na vymazaný plech a necháme dalších 30 minut vykynout.

    Pečeme v troubě při 200 °C 35-50 minut, dle velikosti bochánků.