
Suroviny
- 8 ks kuřecích vrchních špalíčků
- 5 ks bobkových listů
- 6 kuliček nového koření
- 1 lžíce grilovacího koření nebo vegety
- 1 lžička mletého pepře
- 3 lžičky sladké papriky
- 1 lžička mletý kmín
- 1 lžíce magi
- 1 cibule větší
- 3 lžíce oleje
- 1 lžíce tmavé hotové jíšky
- Příloha:
- rýže
- ovocný kompot
Postup přípravy receptu
-
Cibuli krájenou na kostičky osmahneme na oleji do červena a hned podlijeme trochou vroucí vody. Poté vložíme maso a přidáme najednou všechno koření. Zamícháme a dolijeme vroucí vodu zároveň s masem a to udržujeme i během vaření. Pod pokličkou maso dusíme do měkka 45 minut a občas otáčíme.
-
Měkké maso vyjmeme a šťávu propasírujeme přes síto. Do šťávy dáme lžíci tmavé jíšky a dáme ještě chvilku povařit i s masem.
-
Uvaříme rýži.
Poznámka od kuchařky
Recept je u nás velice oblíbený a už je to 25 let, co nás můj otec s tímto receptem poprvé seznámil. Grilovací koření upřednostňuji, ale prostě dneska jsem ho v koření nenašel, a tak jsem ho nahradil vegetou. Nebýt té smažené cibulky tvrdil bych, že je to dietní jídlo. 😀 Třeba to tak nevypadá, ale je to opravdu lehký a chutný oběd, tak doufám, že bude chutnat i vám. 😉