Povařená čalamáda

45
- reklama -

Suroviny

1 květák
1 kg neloupaných salátových okurek
1 kg čerstvých paprik
1 kg tvrdých rajských jablíček
0,5 kg cibule
0,5 kg fazolových lusků (nemusí být)
4 dkg soli
16 dkg cukru krystal
3 dcl vody
3 dcl octa
2 dcl oleje

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu nakrájíme na hrubé nudle, květák rozebereme na růžičky, dáme do velkého kastrolu, přidáme sůl, cukr, vodu, ocet a olej.


    Zobrazit celý recept

  2. Všechno promícháme, dáme na plotnu, zahříváme a od bodu varu vaříme 13-15 minut. Horké plníme do skleniček a ihned zavíčkujeme.

  3. Nesterilujeme. Čalamáda se vaří sama, stačí jen občas zamíchat

Poznámka od kuchařky

Recept není můj, je od mé kamarádky Heleny.Čalamádu dělám skoro 20let.Nekazí se, je dobrá i pod maso,francouzských brambor ap.Když není květák,nevadí,zkoušela jsem místo něj cuketu a bylo to též dobré.

Bohužel, foto nemám, protože se musím teprve naučit,dát fotku do PC,tak mi to prosím promiňte – jsem babka důchodkyně.