Kuřecí perkelt v palačinkách

33
- reklama -

Suroviny
2 porce

Perkelt:
300 g kuřecích stehenních řízků nebo prsou
zhruba 50 ml oleje
1 středně velká cibule
sůl
10 g mleté sladké papriky – 4 zarovnané lžičky
kousek kuřecí bujónové kostky – nemusí být
1 rajče
1 čerstvá paprika
15 g hladké mouky – 1 lžíce
zhruba 1 dl zakysané smetany
Palačinky 4 ks:
250 ml mléka
1 vejce
120 g polohrubé mouky
sůl
trochu oleje na smažení 2 – 3 lžíce
zhruba 80 g tvrdého sýra na posypání povrchu

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji osmahneme dozlatova drobně nakrájenou cibuli, přidáme mletou sladkou papriku, rychle zamícháme a ihned zastříkneme trochou vody, přidáme na drobné kousky nakrájené maso, osolíme a chvíli restujeme.


    Zobrazit celý recept

  2. Zalijeme malým množstvím vody a pod pokličkou chvíli dusíme.

  3. Pak přidáme na kousky nakrájené rajče a na nudličky papriku, zase chvíli podusíme a zahustíme moukou rozkvedlanou ve vodě.

  4. Přidáme si vodu dle potřeby a necháme zvolna provařit minimálně 15 minut.

  5. Nakonec vmícháme zakysanou smetanu a dochutíme dle potřeby.

  6. Když se nám dusí maso, tak si mezitím usmažíme 4 slané palačinky.

  7. Palačinky plníme hotovým perkeltem, spíš masem, šťáva dost vytéká, svineme a povrch přelijeme šťávou.

  8. Necháme prudce zapéct v troubě, já porci na talíři nechala jen trochu prohřát v mikrovlnné troubě.

  9. Ihned posypeme jemně nastrouhaným sýrem a podáváme.

Poznámka od kuchařky

Recept mám vystřižený z nějakého časopisu, ale je hodně poupravený. V původním receptu bylo použito telecí maso, které se po udušení mělo pomlít a smíchat se zahuštěnou šťávou.